KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

CGP219 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ 3 2 2 3

Amaç: Bu dersi alan öğrenciler, genel eğitim sınıflarına devam eden ancak özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin öğrenme özelliklerini kavrar, okulu kaynaştırma eğitimine hazırlama stratejilerini ve etkin eğitim için kullanılması gereken öğretim yöntemlerini tanımlayabilir, uygulama örnekleri geliştirir. Üretken, akılcı sorgulayan, yaratıcı etik kurallara uyma, Türkçeyi etkili kullanma, çevre duyarlılığı, farklı durumlara ve sosyal rollere uyum, takım halinde çalışabilme, zamanı etkili kullanma, eleştirel düşünebilme, öğrenmeyi öğrenme, problem çözme, kuramsal bilgiyi uygulamaya dönüştürme, kaliteye önem verme, bilgiyi yönetme, bağımsız çalışma, organize etme ve planlama, karar verme becerisi, proje tasarlama ve yönetme, önderliktir.
İçerik: Kaynaştırma eğitimi ile ilgili temel kavramları bilir. Kaynaştırmanın amacı önemi temel ilkeleri, tarihçesi kaynaştırma ortamları ve eğitimleri konularında bilgi sahibi olur.