Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GDP158 | GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI | 2 | 2 | 2 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı; öğrencileri gıda mevzuatı hakkında ve HACCP sistemi hakkında bilgilendirmek. AB sürecinde gıda mevzuatını değerlendirmelerini sağlamak. Gıda kontrol örgütlerini tanımalarını sağlamak. |
İçerik: | Bu dersin içeriği; Türk Gıda Kodeksi, Gıda mevzuatları, kalite yönetim sistemleri ve HACCP uygulamaları, Gıda standartları, gıda kalite ögeleri, gıda katkı maddeleri, gıdalarda temel analizler ve gıda güvenliğinin irdelenmesi konularını içerir. |