Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GDP253 | LABORATUVAR TEKNİKLERİ | 3 | 2 | 1 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Gıdaların kalite kontrolleri için gerekli fiziksel, kimyasal, enstrumantal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılmasında temel laboratuvar teknikleri, laboratuvarda çalışma güvenliği ve laboratuvar alet ve ekipmanları, birim çevirme ve çözelti hazırlama hakkında bilgi ve donanıma sahip kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. |
İçerik: | Laboratuvarda uyulması gereken kurallar,laboratuvar güvenliği, birim çevirme, çözelti hazırlama, örnek alma işlemi, laboratuvar alet ve ekipmanları, fiziksel analiz yöntemleri (Ph, brixs,su aktivitesi vb.), kimyasal analiz yöntemleri-I (kül, kuru madde, yağ vb), kimyasal analiz yöntemleri-ıı, enstrümantal analizler-I, enstrümantal analizler-ıı hakkında bilgi verilmesi. |