TR EN

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP102 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ 2 4 3 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Bu dersin içeriği; gıda sanayisinde, kurutma, evaporasyon, dondurma, soğutma, kristalizasyon, ektrüzyon, haşlama, pişirme, termizasyon, pastörizasyon, sterilizasyon, fermantasyon, soğukta ve dondurarak depolamak, meyve ve sebze işleme teknolojisi alanındaki temel teknolojik işlemeleri, muhafaza yöntemlerini, bu alanda kullanılan katkı maddeleri konusundaki temel bilgileri edindirmek ve meyve ve sebze işleme teknolojisinde uygulana temel laboratuar bilgilerini kazandırmaktır.