TR EN

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP102 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ 2 4 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Gıdalarda meydana gelen bozulmalar ve muhafaza tekniklerine giriş Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Soğukta Muhafaza Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Dondurma Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Isıl İşlemler Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Kurutma Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Koruyucu Maddeler ile Muhafaza Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Fermentasyon Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Ambalaj Teknolojisi Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Modifiye atmosfer ambalajlama Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Yenilebilir ve Akıllı Ambalajlama Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Yeni Yöntemler Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Yeni Yöntemler Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Genel Tekrar Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -