TR EN

YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP158 YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ 2 4 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Yöresel tatlıların yapımında kullanılan gıda ürünleri, ekipmanlar, hazırlama ve pişirme tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
İçerik: Türk mutfağında Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü tatıların öğrenilmesi, Coğrafi İşaret alan tatlıların öğrenilmesini, Sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvaların öğrenilmesini kapsamaktadır.