TERAPÖTİK REKREASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

RKY201 TERAPÖTİK REKREASYON 3 3 3 7

Amaç: Beden eğitimi öğretmeni olacak öğrencilere, öğretmenliğe başlamadan engellilerde beden eğitimi ve sporun anlam ve öneminin kazandırılması, engelli bireylerle normal bireylerin bir arada yaşamasının kazandırılması ayrıca engelliliğin nedenleri ve önlenmesi hakkında bilgi vermek, engellilerin yaptığı sporların özellikleri kuralları engel guruplarına yönelik yapılan aktivite örnekleri ve spor organizasyonları hakkında bilgi vermek.
İçerik: Öğrenciler yaşlıların organ sistemlerinde değişikliklere hakkında bilgi sahibi olur.Yaşlanma, yaşlanma nedenleri ve yaşlanma sürecinin açıklamasıİstediği bir zihinsel engelliler okuluna giderek oradaki öğrencilerle vakit geçirir. Gördüğü şeyleri arkadaşlarıyla paylaşır.,