TR EN

COLD KITCHEN COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP214 COLD KITCHEN 4 4 3 5

Objectives and Contents

Objectives: Bu dersin amacı; soğuk mutfak kültürü, soğuk mutfak terimleri, soğuk mutfak mutfak teknikleri ve soğuk mutfağa ait temel reçetelerin öğretilmesidir.
Content: Bu dersin içeriğinde; soğuk mutfağa giriş, soğuk soslar, soğuk soslar yapımı, soğuk çorbalar, soğuk çorba yapımı, dünya mutfağında soğuk mutfak kültürü, dünya mutfağında soğuk mutfak kültürüne ait reçetelerin uygulanması, soğuk ordövrler, soğuk ordövr hazırlama, mezeler, salatalar, zeytinyağlılar, meze, salata, zeytinyağlı yapımı, soğuk büfe kurulumu, soğuk büfe menüsü tasarlama ve kurma konuları işlenecektir.