TR EN

GIDALARIN DUYUSAL ANALİZİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS428 GIDALARIN DUYUSAL ANALİZİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, gıdaların duyusal özellikleri, laboratuvar uygulaması Anlatım, Tartışma
2 Makale okuma Temel tatlar, tat ve koku bileşenlerinin karakteristikleri, laboratuvar uygulaması Anlatım, Tadım
3 Makale okuma Duyusal Analiz Laboratuvarında Test Odası, Ürün Ve Panel Kontrolü, laboratuvar uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
4 Makale okuma Duyusal Değerlendirmede Panelist Seçimi Ve Panel Büyüklüğünü Etkileyen Faktörler, Duyusal analizde örnek hazırlama, tadım kabinlerinin hazırlanması, laboratuvar uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
5 Literatür araştırması Hata tipleri, Farklılık Testleri: üçgen test ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
6 Literatür araştırması ikili üçlü test ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
7 Literatür araştırması Eşlenmiş kıyaslama testi ve uygulama, sıralama testi ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Vize hazırlık çalışmaları Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma
10 Makale okuma Puanlama testi, sıralama testi ve uygulama, Duyusal Değerlendirmede Kullanılan Skalalar Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Tadım
11 Makale okuma Hedonik skala yöntemi ve uygulama, profil testleri Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
12 Makale okuma Doku Profili Analizi, lezzet profil analizi ve uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
13 Makale okuma Duyusal Testlerin Tüketici Tercih Çalışmalarında Kullanılması, laboratuvar uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
14 Makale okuma Moleküler gastronomide duyusal analiz, laboratuvar uygulaması Anlatım, Soru-Cevap, Tadım
15 Makale okuma Final hazırlık çalışmaları Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -