| 1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, füzyon mutfağı kavramı, tarihçesi ve ortaya çıkışı, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 2 |
Makale okuma |
Füzyon mutfağının gastronomi turizmine faydası, Türk ve dünya mutfaklarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi, uygulanan teknikler, kullanılan malzemeler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 3 |
Makale okuma |
Asya, Afrika, Avrupa kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 4 |
Makale okuma |
Kuzey Amerika, Ortadoğu mutfakları ve kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 5 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağının sınıflandırılması, füzyon mutfağı temel ürünleri, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 6 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağı ve sürdürülebilirlik, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 7 |
Literatür araştırması |
Moleküler gastronomi, moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 8 |
Literatür araştırması |
Moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması |
Uygulama |
| 9 |
Literatür araştırması |
Küreselleşme, dünyadaki yeni trendler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 10 |
- |
ARA SINAV |
- |
| 11 |
Saha araştırması |
Füzyon mutfağı ve çikolata, pastacılık ürünleri, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 12 |
Saha araştırması |
Füzyon mutfağında yaratıcılık, özgün tarifler geliştirme, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 13 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağında interdisipliner çalışmanın önemi, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 14 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 15 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
| 16 |
- |
FİNAL |
- |
| 17 |
- |
FİNAL |
- |