TR EN

FÜZYON MUTFAĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS424 FÜZYON MUTFAĞI 5 4 2 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Farklı mutfaklara ait yemekleri tek bir tabakta birleştirir.
Yaratıcı yemek formülleri geliştirir.
Türk ve Dünya mutfağından yararlanarak fonksiyonel ve sağlıklı yemekler formülize eder.
Yemek yaratma sürecinde farklı kültürlere ait yemekler ve ingrediyenleri bilgi süzgecinden geçirerek uygun olanları belirler.
Türk mutfağına ait yemekleri dünya mutfaklarında kullanılan teknikleri kullanarak iyileştirir.