TR EN

İÇ MİMARLIKTA 3 BOYUTLU DİJİTAL GÖRSELLEŞTİRME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ICM366 İÇ MİMARLIKTA 3 BOYUTLU DİJİTAL GÖRSELLEŞTİRME 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Ders izlencesinin gözden geçirilmesi. Ders Kaynaklarının gözden geçirilmesi, Program hakkında ön hazırlık Dersinin tanımı. BIM prensipleri hakkında genel bilgi verilmesi, BIM disiplini ile çalışılan projelerde kullanılabilecek bilgisayar destekli tasarım programları genel bilgilendirme. Yüz yüze ders anlatımı
2 Program komutları hakkında araştırma BIM disiplininde sektörde geniş kullanım alanı bulan Autodesk Revit Architecture programı arayüz tanıtımı, farklı proje paydaşlarının ortak çalışma yapmasını sağlayan ağların ve çalışma prensiplerinin tanımlanması, Revit ile modellemeye giriş. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
3 Program komutları hakkında araştırma Ortak aks ve level dosyasının oluşturulması, strüktür dosyasının oluşturulması ve bağlantılı dosya kullanımı (linkli dosya kullanımı) sisteminin anlatılması. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
4 Program komutları hakkında araştırma Döşeme ve duvar komutlarının tanıtılması, mimari dosyasının oluşturulması ve mimari dosya içinde döşeme ve duvarların modellenmesi. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
5 Program komutları hakkında araştırma Kapı, pencere gibi mimari elemanların mimari dosyasının içine yerleştirilmesi, modify (düzenleme) araçlarının kullanımıyla gerekli hizalama işlemlerinin yapılması. Roof komutlarının çalışma prensiplerinin anlatılması ve mimari dosyası içinde çatı elemanlarının oluşturulması. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
6 Program komutları hakkında araştırma Stairs komutlarının tanıtılması, otomatik ve manuel merdiven modelleme, merdiven hesap ayarları ve korkuluklar gibi komut detaylarının anlatılması. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
7 Program komutları hakkında araştırma Merdiven komutları üzerinde uygulamaya devam edilmesi,m Curtain Wall komutları üzerinden giydirme cephe detaylarının anlatılması, merdiven ve giydirme cephe detaylarının mimari dosyası içinde modellenmesi Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
8 - ARA SINAV -
9 Program komutları hakkında araştırma Mass modelleme araçlarının tanıtılması, mass modelleme ile amorf formların oluşturulması ve yapısal eleman haline getirilmesi. Arazi modelleme komutlarının tanıtılması ve uygulama. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
10 Program komutları hakkında araştırma Family modelleme tekniklerinin anlatılması, family modelleme teknikleri ile örnek family oluşturma (kapı family’si modelleme). Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
11 Program komutları hakkında araştırma Kaplama ve material atama komutlarının tanıtılması, yapısal elemanlara veri girme yöntemlerinin anlatılması. Teknik çizimlerin detaylandırılması, filtreleme yöntemleri. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
12 Program komutları hakkında araştırma Listeleme (Schedule) komutlarının kullanımı ile BIM disiplininin dokümantasyon aşamasına geçiş. Dosyaların iki ve üç boyutlu olarak import ve export ayarları. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
13 Program komutları hakkında araştırma Entegre render programları ile modelin görselleştirmesi ve sunum teknikleri. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
14 Program komutları hakkında araştırma Genel tekrar ve dönem içi çalışmaların değerlendirilmesi. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
15 Program komutları hakkında araştırma Genel tekrar ve dönem içi çalışmaların değerlendirilmesi. Bilgisayar laboratuvarında ders anlatımı ve uygulama.
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -