TR EN

GASTRONOMİYE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS101 GASTRONOMİYE GİRİŞ 1 3 3 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders planı, işleyişi, öğrenci sorumlulukları aktarılır. Gastronominin temel kuramlarına giriş yapılır. Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
2 Kitap Okuma Lezzet fizyolojisi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür Araştırması Kültürel lezzet algılarını etkileyen faktörler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Güncel Sektör Araştırması Çağdaş mutfak akımları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Kitap Okuma Yiyecek-İçecek işletmelerine genel bakış Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kitap Okuma Mutfak planlamaları ve bölümleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Mutfak planlamaları ve iş organizasyonları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Mutfak planlamaları ve iş güvenliği Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap Okuma Mutfak ekipman ve aletleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Makale Okuma Gıda satın alma ve depolama Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Araştırma Teknik şartname ve tarif okuma/yazma Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Kitap Okuma Mutfak içi gıda hijyeni ve yönetimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Kitap Okuma Mutfak hesaplamaları – mutfak içi ölçü cihazları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Araştırma Gastronomi ve Sosyal Medya Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -