TR EN

TÜRK MUTFAĞI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS312 TÜRK MUTFAĞI II 6 6 3 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Bölgelere göre Türk mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
2 Kitap okuma Marmara Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
3 Kitap okuma Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
4 Öğrenci ödev hazırlama İç Anadolu Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
5 Kitap okuma Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
6 Literatür taraması Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
7 Literatür taraması Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
10 Kitap okuma Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
11 Kitap okuma Karadeniz Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
12 Öğrenci ödev hazırlama Akdeniz Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
13 Öğrenci ödev hazırlama Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
14 Öğrenci ödev hazırlama Ege Bölgesi'nin yöresel mutfak kültürü, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
15 Kitap okuma Yöresel mutfak kültürü yemek örnekleri, Mutfak Uygulaması Uygulama, Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -