TÜRK MUTFAĞI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
| Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
| GMS312 |
TÜRK MUTFAĞI II |
6 |
6 |
3 |
7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
| Türk mutfağının kültürel temelleri arasındaki ilişkiyi analiz eder. |
| Türk beslenme alışkanlıklarına ilişkin rapor çıkarır. |
| Türk yöresel mutfaklarına ait reçeteleri oluşturur. |
| Bölge bazında yöresel mutfaklara ait reçetelere ait ürünleri hazırlar. |