TR EN

GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP151 GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ 3 2 2 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders tanıtımı ve tarihsel süreç Anlatım, soru cevap
2 Literatür araştırması Tarih öncesi beslenme ve Anadolu mutfağının kökenleri Anlatım, soru cevap
3 Literatür araştırması Mezopotamya, Antik Yunan, Mısır ve Uzak Doğu mutfakları Anlatım, soru cevap
4 Literatür araştırması Orta Çağ Avrupa mutfağı ve Fransız mutfağının özellikleri Anlatım, soru cevap
5 Literatür araştırması Amerika’nın keşfi, yeni gıdalar ve Endüstri Devrimi Anlatım, soru cevap
6 Literatür araştırması Selçuklu mutfağı Anlatım, soru cevap
7 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı I Anlatım, soru cevap
8 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı I Anlatım, soru cevap
9 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı II Anlatım, soru cevap
10 - ARA SINAV -
11 Literatür araştırması Cumhuriyet dönemi ve modern Türk mutfağı Anlatım, soru cevap
12 Literatür araştırması Bölgesel Türk mutfakları Anlatım, soru cevap
13 Literatür araştırması Füzyon ve moleküler mutfak akımları Anlatım, soru cevap
14 Literatür araştırması Fast food, slow food ve sürdürülebilir gastronomi Anlatım, soru cevap
15 Literatür araştırması Yemek kültürü, kimlik ve genel değerlendirme Anlatım, soru cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -