TR EN

YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP158 YÖRESEL TATLI YAPIM TEKNİKLERİ 2 4 2 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür taraması Türk mutfağında tatlıların tarihi, önemi ve hikâyeleri -
2 Literatür taraması Türkiye’nin coğrafi bölgelerine özgü yöresel tatlılar -
3 Literatür taraması Marmara bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
4 Literatür taraması Marmara bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
5 Literatür taraması Ege bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
6 Literatür taraması Ege bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
7 Literatür taraması Akdeniz bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Akdeniz bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
10 Literatür taraması İç Anadolu bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
11 Literatür taraması Karadeniz bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
12 Literatür taraması Doğu Anadolu bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
13 Literatür taraması Güneydoğu Anadolu bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
14 Literatür taraması Güneydoğu Anadolu bölgesine özgü sütlü, şerbetli, şekerleme tatlıları, hamur tatlıları ve helvalar -
15 Literatür taraması Proje teslimi ve değerlendirme -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -