TR EN

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP155 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1 2 2 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür araştırması Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü, Besin hazırlama ve pişirmede hijyen Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
2 Literatür araştırması Yemeklerden numune alma, Mutfakta hizmetlerin kalitesini değerlendirme Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
3 Literatür araştırması Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Literatür araştırması Depoların fiziki özelliklerini planlaması, Depoların ısı kontrolleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Literatür araştırması İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
6 Literatür araştırması İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
7 Literatür araştırması Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması, Donmuş gıdaların depolanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Besinlerin soğutma yöntemiyle saklanması, Besinlerin dondurma yöntemiyle saklanması, Besinlerin tuzlanarak saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
10 Literatür araştırması Besinlerin baharatla saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
11 Literatür araştırması Besinlerin şekerle saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
12 Literatür araştırması Besinlerin kurutularak saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Literatür araştırması Besinlerin konserve yapılarak saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
14 Literatür araştırması Besinlerin konserve yapılarak saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
15 Literatür araştırması Besinlerin fermente edilerek saklanması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -