TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP102 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II 2 4 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Kahvaltılıklar Anlatım, Uygulama
2 Literatür araştırması Sulu Pişirme Yöntemleri Anlatım, Uygulama
3 Literatür araştırması Buharda Pişirme Yöntemleri Anlatım, Uygulama
4 Literatür araştırması Kuru ısı pişirme teknikleri Anlatım, Uygulama
5 Literatür araştırması Salatalar Anlatım, Uygulama
6 Literatür araştırması Reçeller, Turşular, Peynirler Anlatım, Uygulama
7 Literatür araştırması Derin ve az yağda pişirme teknikleri Anlatım, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Kağıtta ve tuzda pişirme teknikleri Anlatım, Uygulama
10 Literatür araştırması Hamur işleri Anlatım, Uygulama
11 Literatür araştırması Sakatatlar Anlatım, Uygulama
12 Literatür araştırması Köfteler Anlatım, Uygulama
13 Literatür araştırması Paneleme, Tempuralama Anlatım, Uygulama
14 Literatür araştırması Sütlü tatlılar Anlatım, Uygulama
15 Literatür araştırması Şerbetli tatlılar Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -