TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP102 PİŞİRME YÖNTEMLERİ II 2 4 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gril (Izgara) pişen yemekleri hazırlar.
Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlar.
Ürünleri yağda pişirme işlemini yapar.
Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlar.
Braising pişen et yemeklerini hazırlar.
Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlar.
Gratinating pişen ürünleri hazırlar.
Roti (büyük parça etleri çevirerek pişirmek) pişen yemekleri hazırlar.