MENÜ PLANLAMA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
ASP104 |
MENÜ PLANLAMA |
2 |
3 |
2 |
6 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
- |
Dersin tanıtımı ve öğrencilere aktarımı |
Anlatım, Soru-Cevap |
2 |
Literatür araştırması |
Yeterli ve dengeli beslenme |
Anlatım, Soru-Cevap |
3 |
Literatür araştırması |
Besin Ögeleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
4 |
Literatür araştırması |
Kalori hesabı |
Anlatım, Soru-Cevap |
5 |
Literatür araştırması |
Kalori hesabı |
Anlatım, Soru-Cevap |
6 |
Literatür araştırması |
Menü kavramı ve önemi |
Anlatım, Soru-Cevap |
7 |
Literatür araştırması |
Menü planlaması ve geliştirme |
Anlatım, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Menü planlaması ve geliştirme |
Anlatım, Soru-Cevap |
10 |
Literatür araştırması |
Menü türleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
11 |
Literatür araştırması |
Zamana göre menü türleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
12 |
Literatür araştırması |
Standart reçete oluşturma |
Anlatım, Soru-Cevap |
13 |
Literatür araştırması |
Menü kartları |
Anlatım, Soru-Cevap |
14 |
Literatür araştırması |
Menü ve müşteri memnuniyet ilişkisi |
Anlatım, Soru-Cevap |
15 |
Literatür araştırması |
Menü pazarlaması |
Anlatım, Soru-Cevap |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |