TR EN

ZİYAFET MUTFAĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP212 ZİYAFET MUTFAĞI 3 3 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Yiyecek-içecek hizmet sektör tanımı Anlatım
2 Literatür araştırması Yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları Anlatım
3 Literatür araştırması Ziyafet mutfağında yönetsel beceriler Anlatım
4 Literatür araştırması Coffee break menüsü Gösterip yaptırma
5 Literatür araştırması Yiyecek içecek işletmelerinde fiyatlama Anlatım
6 Literatür araştırması Koktely menüsü Gösterip yaptırma
7 Literatür araştırması Ziyafetin anlamı kapsamı, Menü planlaması, Menü çeşitleri Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Yiyecek İçecek İşletmelerinde fiyatlama, Ziyafetlerde Ön hazırlık, Ziyafetlerde servis akış ve düzeninin belirlenmesi Anlatım
10 Literatür araştırması Büfe ve toplantı organizasyonu Anlatım
11 Literatür araştırması Büfe menüsü Gösterip yaptırma
12 Literatür araştırması Ziyafet organizasyonlarının pazarlanması, tutundurma faaliyetleri Anlatım
13 Literatür araştırması Düğün menüsü Gösterip yaptırma
14 Literatür araştırması Ziyafetlerde bütçeleme Anlatım
15 Literatür araştırması Ziyafet türüne uygun menü tasarlama Gösterip yaptırma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -