TR EN

ZİYAFET MUTFAĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP212 ZİYAFET MUTFAĞI 3 3 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, işletmelerde ziyafet organizasyonu kapsamında ziyafet türlerini, ziyafet organizasyonunun yönetimini ve ziyafet türlerine uygun menüleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; Yiyecek-içecek hizmet sektör tanımı, Yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları, Ziyafet mutfağında yönetsel beceriler, Coffee break menüsü, Yiyecek içecek işletmelerinde fiyatlama, Koktely menüsü, Ziyafetin anlamı kapsamı, Menü planlaması, Menü çeşitleri, Yiyecek İçecek İşletmelerinde fiyatlama, Ziyafetlerde Ön hazırlık, Ziyafetlerde servis akış ve düzeninin belirlenmesi, Büfe ve toplantı organizasyonu, Büfe menüsü, Ziyafet organizasyonlarının pazarlanması, tutundurma faaliyetleri, Düğün menüsü, Ziyafetlerde bütçeleme, Ziyafet türüne uygun menü tasarlama konuları işlenecektr.