TR EN

GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP215 GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ 3 4 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür araştırması Gıdaların kalite karakteristikleri, duyusal analizin tanımı ve tarihsel gelişimi Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Gıda formülasyonu oluşturma Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Gıda formülasyonu oluşturma Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Gıdalarda duyusal analiz yapılmasının sebepleri Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Duyusal analizlerde kullanılan test metotları Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Ayırıcı testler (farklılık testleri, hassasiyet) Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Ayırıcı testler (puanlama testleri, kantitatif tanımlayıcı testler) Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Ayırıcı testler (hedonik testler, yüz ifadesi testleri, FACT) Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Duyusal analizler için örnek hazırlama Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Duyusal analizleri etkileyen faktörler Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Hakem seçimi (panelist sayısı, panelist seçimi, panelist eğitimi) Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Duyusal analiz sonuçlarının değerlendirilmesi Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Öğrenilen bilgilerin uygulanması Mutfak uygulaması,Tadım
15 Literatür araştırması Öğrenilen bilgilerin uygulanması Mutfak uygulaması,Tadım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -