1 |
Literatür araştırması |
Gıdaların kalite karakteristikleri, duyusal analizin tanımı ve tarihsel gelişimi |
Anlatım, Soru-Cevap |
2 |
Literatür araştırması |
Gıda formülasyonu oluşturma |
Anlatım, Soru-Cevap |
3 |
Literatür araştırması |
Gıda formülasyonu oluşturma |
Anlatım, Soru-Cevap |
4 |
Literatür araştırması |
Gıdalarda duyusal analiz yapılmasının sebepleri |
Anlatım, Soru-Cevap |
5 |
Literatür araştırması |
Duyusal analizlerde kullanılan test metotları |
Anlatım, Soru-Cevap |
6 |
Literatür araştırması |
Ayırıcı testler (farklılık testleri, hassasiyet) |
Anlatım, Soru-Cevap |
7 |
Literatür araştırması |
Ayırıcı testler (puanlama testleri, kantitatif tanımlayıcı testler) |
Anlatım, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Ayırıcı testler (hedonik testler, yüz ifadesi testleri, FACT) |
Anlatım, Soru-Cevap |
10 |
Literatür araştırması |
Duyusal analizler için örnek hazırlama |
Anlatım, Soru-Cevap |
11 |
Literatür araştırması |
Duyusal analizleri etkileyen faktörler |
Anlatım, Soru-Cevap |
12 |
Literatür araştırması |
Hakem seçimi (panelist sayısı, panelist seçimi, panelist eğitimi) |
Anlatım, Soru-Cevap |
13 |
Literatür araştırması |
Duyusal analiz sonuçlarının değerlendirilmesi |
Anlatım, Soru-Cevap |
14 |
Literatür araştırması |
Öğrenilen bilgilerin uygulanması |
Mutfak uygulaması,Tadım |
15 |
Literatür araştırması |
Öğrenilen bilgilerin uygulanması |
Mutfak uygulaması,Tadım |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |