1 |
Kitap okuma |
Antropoloji nedir? (Kültürlerarası yaklaşım, insan uyumluluğu, genel antropoloji, kültürel güçler insan biyolojisini şekillendirir, antropolojinin alt dalları, antropoloji ve diğer akademik alanlar, uygulamalı antropoloji) |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
2 |
Kitap okuma |
Kültür (Kültür nedir?, kültürün evrimsel temeli, evrensellik, genelsellik ve tikelcilik, kültür ve birey, popüler kültür, kent kültürü, genel kültür, kültürün düzeyleri, etnosantrizm, kültürel görecelik ve insan hakları, kültürel değişim mekanizmaları, küreselleşme) |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
3 |
Kitap okuma |
Besin sisteminin toplumsal boyutlarının tartışılması, insanın yaşamında beslenme biçimlerinin tarihsel kökenleri |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Modern besin sistemlerinin gelişimi |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
5 |
Kitap okuma |
Besinler ve yeme üzerine sosyolojik yaklaşımlar |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
6 |
Literatür taraması |
Yemek yemenin toplumsal örgütlenmesi |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
7 |
Literatür taraması |
Yemek aile ve topluluk |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Kitap okuma |
Beslenme biçimi ve sağlığa ilişkin değişen algılamalar |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
10 |
Kitap okuma |
Yiyeceğe ilişkin riskler, endişeler ve korkular |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
11 |
Kitap okuma |
Rejim, yağ ve beden imgesi |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
12 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Etin kültürel toplumsal anlamları |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
13 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Vejetaryen olmak, et yemeyi tercih etmemenin kültürel ve toplumsal anlamları |
Uygulama, Soru-cevap, Tartışma |
14 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Şeker yemenin kültürel ve toplumsal anlamları |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
15 |
Kitap okuma |
Kültürel miras olarak yemek ve yemeğin coğrafi işaretlemesi |
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |