TR EN

FOOD AND CULTURAL ANTHROPOLOGY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS426 FOOD AND CULTURAL ANTHROPOLOGY 5 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Antropoloji hakkında açıklama yapar.
Yemek antropolojisinin kültürel ile etkileşimini değerlendirir.
Yemek aile ve topluluk ilişkisini açıklar .
Et yemek ve et yememek davranışının sosyolojik ve antropolojik analizini yapar.
Kültürel miras olarak yemek, coğrafi işaretleme ve yemek ilişkisini oluşturur .
Şekerin sosyolojik ve antropolojik boyutunu değerlendirir.