Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GAS426 | FOOD AND CULTURAL ANTHROPOLOGY | 5 | 3 | 3 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Antropoloji hakkında açıklama yapar. |
Yemek antropolojisinin kültürel ile etkileşimini değerlendirir. |
Yemek aile ve topluluk ilişkisini açıklar . |
Et yemek ve et yememek davranışının sosyolojik ve antropolojik analizini yapar. |
Kültürel miras olarak yemek, coğrafi işaretleme ve yemek ilişkisini oluşturur . |
Şekerin sosyolojik ve antropolojik boyutunu değerlendirir. |