TR EN

AKADEMİK OKUMA VE YAZMA BECERİLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
SOS112 AKADEMİK OKUMA VE YAZMA BECERİLERİ 2 3 3 7

KAYNAKLAR

AILES, Roger ve KRAUSHAR, John. (1996). Mesaj sizsiniz – güçlü bir iletişimci olmanın yolları. 3. Basım. İstanbul: Sistem Yayıncılık.
BALTAŞ, Zuhal. (2008). Akılda ve yürekte iz bırakan sunuş – etki yaratan konuşmacının el kitabı. 3. baskı. İstanbul: Remzi Kitabevi.
BECKER, Howard. (2013) Sosyal bilimcilerin yazma çilesi –yazımın sosyal organizasyon kuramı. 3. baskı. Çev. Şerife Geniş. Ankara: Heretik Yayınları.
DAY, A. Robert. (1996) Bilimsel bir makale nasıl yazılır ve yayımlanır?. çev. Gülay Aşkar Altay. Ankara: TÜBİTAK yayınları.
HAUCK, Paul. (2001). Hedeflere ulaşmanın yolları – “Özdisiplini Oluşturmak ve Geliştirmek Bireyin Kendi İnisiyatifindedir”. 3. Basım. Çev. Mert Büyükkarabacak. İstanbul: Rota Yayınları.
HEPÇİLİNGİRLER, Feyza. (2017). Türkçe “Off”. 47. Basım. İstanbul: Remzi Kitabevi.
KAVCAR, C., OĞUZKAN, F., AKSOY, Ö., (2015).Yazılı ve sözlü anlatım. 10. baskı. Ankara:Anı Yayıncılık.
MAURER, R., (2016). Kaizen yolu – küçük bir adım hayatınızı değiştirebilir. Üçüncü Baskı. Çeviren Güneş Tokcan. İstanbul: Klan Yayınları.
PECORARI, D. (2008). Academic writing and plagiarism: linguistic analysis. USA: Continiuum.
LEKI, I. (2009). Academic writing: exploring processes and strategies. Second Edition. Edinburg: Cambridge University Press.
SEYİDOĞLU, Halil. (2016). Bilimsel araştırma ve yazma el kitabı. 11. Baskı, İstanbul: Kurtiş Matbaası.
TANSEL, Fevziye Abdullah. (1978). İyi ve doğru yazma usulleri – edebiyat, kompozisyon, ilmi araştırma ve metodları. İstanbul: Kubbealtı Neşriyatı.