| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| GMS218 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ | 4 | 3 | 3 | 7 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Yiyecek-içecek işletme maliyeti ile ilgili terimleri tanımlar. |
| Menü çeşitlerine göre maliyeti hesaplar. |
| İşletmelerin maliyetleri hakkında rapor hazırlar. |
| Satın alma, teslim alma, depolama prensiplerini açıklar. |
| Mutfakta kayıp, kaçak, fireleri ve usulsüzlükleri, etik ihlallerini listeleyerek aktarır. |
| Mutfakta maliyet kontrolüne yönelik iş akışı takibi uygular. |