MANTIKSAL DEVRE TASARIMI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

EEM209 MANTIKSAL DEVRE TASARIMI 4 4 3 5

Bu dersi alan öğrenciler; 1.Sayısal sistemlerde kullanılan sayı sistemlerini, kodları ve dönüşümü tanımlar. 2.Boole Cebri, Boole fonksiyonlarını ve cebirsel basitleştirmeyi açıklayabilir. 3.Boole cebri uygulamaları, lojik kapıları tanımlar. 4.Karnaugh haritaları ve Quin-McCluskey indirgeme yöntemlerini tanımlar. 5.Çok seviyeli lojik kapı devreleri, çok çıkışlı lojik devreleri tanımlayabilir. 6.Çoğullayıcılar, kod çözücüler ve kodlayıcıları öğrenir. 7.Kombinezonsal lojik devre tasarımını gerçekleştirebilir. 8.Programlanabilir kombinezonsal ve ardışık lojik devreleri tanımlayabilir. 9.Ardışık lojik devre analizini ve tasarımını gerçekleştirebilir. 10.Elektronik tasarım otomasyon yazılımı kullanarak sayısal lojik devrelerin tasarımı, analizi ve simülasyonunu tanımlayabilir.