TR EN

TEMEL İŞLEMLER II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP156 TEMEL İŞLEMLER II 2 2 2 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıdalara ısıl işlem uygulama yöntemlerini öğrenir.
Gıda çeşidine göre soğutma ve dondurma tekniklerini öğrenir.
Modifiye atmosfer paketleme ve kontrollü depolama şartları hakkında bilgi sahibi olur.
Işınlamanın gıda üzerindeki muhafaza etkilerini öğrenir.
Fermantasyon teknikleri ile gıdaların raf ömrünü uzatma metodlarını öğrenir.
Yeni teknolojilerin avantaj, dezavantaj ve hangi gıdalara uygulanabileceğini öğrenir.