| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| GDP156 | TEMEL İŞLEMLER II | 2 | 2 | 2 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
|---|
| Gıdalara ısıl işlem uygulama yöntemlerini öğrenir. |
| Gıda çeşidine göre soğutma ve dondurma tekniklerini öğrenir. |
| Modifiye atmosfer paketleme ve kontrollü depolama şartları hakkında bilgi sahibi olur. |
| Işınlamanın gıda üzerindeki muhafaza etkilerini öğrenir. |
| Fermantasyon teknikleri ile gıdaların raf ömrünü uzatma metodlarını öğrenir. |
| Yeni teknolojilerin avantaj, dezavantaj ve hangi gıdalara uygulanabileceğini öğrenir. |