TR EN

MENÜ PLANLAMA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP156 MENÜ PLANLAMA 2 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Yiyecek-içecek işletmelerinin menü maliyeti ile ilgili terimleri tanımlar
Mutfakta kayıp, kaçak, fireleri ve usulsüzlükleri, etik ihlallerini listeleyerek aktarır
Menü çeşitlerine göre maliyeti hesaplar
Satın alma, teslim alma, depolama prensiplerini açıklar
Mutfakta menü maliyet kontrolüne yönelik iş akışı takibi uygular
İşletmelerin menü maliyetleri hakkında rapor hazırlar