Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
ASP156 | MENÜ PLANLAMA | 2 | 3 | 3 | 5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Yiyecek-içecek işletmelerinin menü maliyeti ile ilgili terimleri tanımlar |
Mutfakta kayıp, kaçak, fireleri ve usulsüzlükleri, etik ihlallerini listeleyerek aktarır |
Menü çeşitlerine göre maliyeti hesaplar |
Satın alma, teslim alma, depolama prensiplerini açıklar |
Mutfakta menü maliyet kontrolüne yönelik iş akışı takibi uygular |
İşletmelerin menü maliyetleri hakkında rapor hazırlar |