TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY145E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I 1 6 4 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Sağlık: Sağlık, Beslenme, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Beslenme Rehberleri, Nüfus Araştırmaları, Beslenme/ Besin/ Besin Öğesi, Özel Durumlarda Beslenme Anlatım, Tartışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Makro-Mikro Besin Öğeleri: Besin Grupları, Menü Planlama İlkeleri, 4 Yapraklı Yonca/ Besin Piramidleri/ Sağlıklı Tabak Modelleri, UYG: Lab. kuralları Anlatım, Tartışma
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Beslenme, Atık Yönetimi UYG: Pişirme ve Ölçüm Yöntemleri pAnlatım, Tartışma
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Karbonhidratlar: Monosakkaritler-Disakkkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım, Tartışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Karbonhidratlar: Polisakkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım, Tartışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Karbonhidratlar: Emilim, Sindirim, Glisemik İndeks/Yük, Gereksinim, Kaynakları Uygulama
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Tahıllar: Yapısı, Çeşitleri, Gluten Kompleksi, Besin endüstrisinde. Kullanımı, Kimyasal Reaksiyonlar LAB: Tahıl Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Proteinler: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem a.a Anlatım, Tartışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Proteinler: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları UYG: Kalite değerlendirmesi (NPU) Anlatım, Tartışma
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yumurta: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Yumurta Uygulama
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Et-Tavuk-Balık: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Et-Tavuk-Balık Uygulama
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Süt: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Süt Uygulama
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Kurubaklagil: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Kurubaklagil Uygulama
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma Alternatif Protein Kaynakları Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -