1 |
Literatür Tarama, Bireysel Araştırma |
Sağlık: Sağlık, Beslenme, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Beslenme Rehberleri, Nüfus Araştırmaları, Beslenme/ Besin/ Besin Öğesi, Özel Durumlarda Beslenme |
Anlatım, Tartışma |
2 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Makro-Mikro Besin Öğeleri: Besin Grupları, Menü Planlama İlkeleri, 4 Yapraklı Yonca/ Besin Piramitleri/ Sağlıklı Tabak Modelleri, Uygulama: Laboratuvar Kuralları |
Anlatım, Tartışma, Uygulama |
3 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Beslenme, Atık Yönetimi, Uygulama: Pişirme Yöntemleri |
Anlatım, Tartışma, Uygulama |
4 |
Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma |
Karbonhidratlar: Monosakkaritler-Disakkkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Uygulama: Ölçüm Yöntemleri İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması |
Anlatım |
5 |
Literatür Tarama, Bireysel Araştırma |
Karbonhidratlar: Polisakkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal Özellikler, Görevleri |
Anlatım |
6 |
Literatür Tarama, Bireysel Araştırma |
Karbonhidratlar: Emilim, Sindirim, Glisemik İndeks/Yük, Gereksinim, Kaynakları |
Anlatım |
7 |
Grup Çalışması, Konu Tekrarı |
Tahıllar: Yapısı, Çeşitleri, Gluten Kompleksi, Besin endüstrisinde. Kullanımı, Kimyasal Reaksiyonlar, Tahıllar Uygulama: Tahıllar İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması |
Anlatım, Uygulama |
8 |
Literatür Tarama, Bireysel Araştırma |
Proteinler: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem a.a |
Anlatım, Soru-Cevap |
9 |
Grup Çalışması, Konu Tekrarı |
Proteinler: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları, Uygulama: Kalite Değerlendirmesi (NPU) |
Anlatım, Bireysel Çalışma, Örnek Olay |
10 |
- |
ARA SINAV |
- |
11 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Yumurta: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Yumurta İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması |
Anlatım, Uygulama |
12 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Et-Tavuk-Balık: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Et-Tavuk-Balık İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması, Uygulama Sınavı |
Anlatım, Uygulama |
13 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Süt: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Süt ve süt Ürünleri İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması |
Anlatım, Uygulama |
14 |
Literatür Tarama, Grup Çalışması |
Kurubaklagil: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Kurubaklagil İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması |
Anlatım, Uygulama |
15 |
Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma |
Alternatif Protein Kaynakları, Raporların Değerlendirilmesi |
Anlatım |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |