| 1 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Sağlık: Sağlık, Beslenme, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Beslenme Rehberleri, Nüfus Araştırmaları, Beslenme/ Besin/ Besin Öğesi, Özel Durumlarda Beslenme | Anlatım, Tartışma | 
                            
                                | 2 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Makro-Mikro Besin Öğeleri: Besin Grupları, Menü Planlama İlkeleri, 4 Yapraklı Yonca/ Besin Piramitleri/ Sağlıklı Tabak Modelleri, Uygulama: Laboratuvar Kuralları | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 3 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Beslenme, Atık Yönetimi, Uygulama: Pişirme Yöntemleri | Anlatım, Tartışma, Uygulama | 
                            
                                | 4 | Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma | Karbonhidratlar: Monosakkaritler-Disakkkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Uygulama: Ölçüm Yöntemleri İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması | Anlatım | 
                            
                                | 5 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Karbonhidratlar: Polisakkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal Özellikler, Görevleri | Anlatım | 
                            
                                | 6 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Karbonhidratlar: Emilim, Sindirim, Glisemik İndeks/Yük, Gereksinim, Kaynakları | Anlatım | 
                            
                                | 7 | Grup Çalışması, Konu Tekrarı | Tahıllar: Yapısı, Çeşitleri, Gluten Kompleksi, Besin endüstrisinde. Kullanımı, Kimyasal Reaksiyonlar, Tahıllar Uygulama: Tahıllar İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 8 | Literatür Tarama, Bireysel Araştırma | Proteinler: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem a.a | Anlatım, Soru-Cevap | 
                            
                                | 9 | Grup Çalışması, Konu Tekrarı | Proteinler: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları, Uygulama: Kalite Değerlendirmesi (NPU) | Anlatım, Bireysel Çalışma, Örnek Olay | 
                            
                                | 10 | - | ARA SINAV | - | 
                            
                                | 11 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Yumurta: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Yumurta İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 12 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Et-Tavuk-Balık: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Et-Tavuk-Balık İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması, Uygulama Sınavı | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 13 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Süt: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme, Uygulama: Süt ve süt Ürünleri İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 14 | Literatür Tarama, Grup Çalışması | Kurubaklagil: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme,  Uygulama: Kurubaklagil İle İlgili Uygulamalar ve Raporlandırılması | Anlatım, Uygulama | 
                            
                                | 15 | Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma | Alternatif Protein Kaynakları, Raporların Değerlendirilmesi | Anlatım | 
                            
                                | 16 | - | FİNAL | - | 
                            
                                | 17 | - | FİNAL | - |