| Epidemiyoloji ve beslenme epidemiyolojisini tanımlar. | 
                            
                                | Beslenme sorunları ve risk grupları açısından besin ve beslenme politikalarının önemini savunur. | 
                            
                                | Beslenme epidemiyolojisinde kullanılan araştırma yöntemlerini açıklar ve uygular. | 
                            
                                | Diyetisyenin halk sağlığının geliştirilmesindeki rolünü ve beslenme politikalarının planlanması ve yönetimindeki yerini açıklar. | 
                            
                                | Protein enerji malnütrisyonunu ve epidemiyolojisini açıklar. | 
                            
                                | Obeziteyi ve epidemiyolojisini inceler. | 
                            
                                | Diyabet ve epidemiyolojisini ana hatlarıyla belirtir. | 
                            
                                | Kardiyovasküler hastalıklar ve epidemiyolojisini tanımlar. | 
                            
                                | Kanser ve epidemiyolojisini analiz eder. | 
                            
                                | Kemik hastalıkları ve epidemiyolojisini ilişkilendirir. | 
                            
                                | Diş çürükleri ve epidemiyolojisini açıklar. | 
                            
                                | Vitamin ve mineral yetersizlikleri ve epidemiyolojisini açıklar. | 
                            
                                | Dünyada ve Türkiye'de uygulanan beslenme politikalarını analiz eder ve bu politikaları halk sağlığı ile ilişkilendirir. |