TR EN

FOOD-RELATED LEGISLATION DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY445E FOOD-RELATED LEGISLATION 7 2 2 2

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Besin kontrolü ve gıda mevzuatının temel ilkelerini tanımlar.
Besin güvenliğinin amacını açıklar.
Besinlerde kalite kontrolünün ve mevzuatının önemini örneklerle açıklar.
Türk Gıda Kodeksini takip eder ve ilgili kriterleri günlük uygulamalarda kullanır.
Besin güvenliğini tanımlar ve alınması gereken önlemleri açıklar.
Türkiye'de uygulanan besin kontrolü ve güvenliği ile ilgili yasa, yönetmelik ve tebliğleri keşfeder.
Gıda katkı maddeleri ve kimyasal bulaşmaların sağlık üzerindeki etkilerini inceler.
Gıda üretimi, işlenmesi ve depolanması aşamalarındaki riskleri gösterir ve bu süreçlerdeki mevzuatlara bağlı kalır.