TR EN

FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY201E FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES I 3 5 4 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Vitaminlerin özelliklerini açıklar.
Gıdaların raf ömrünü sınırlayan başlıca kimyasal reaksiyonları yorumlar.
Besinlerin kimyasal analizlerinde uygulanan temel laboratuvar tekniklerini uygular.
Çözeltilerin konsantrasyonlarını hesaplar.
Besinlerdeki nem oranı ve kuru madde miktarlarını hesaplar.
Besinlerdeki su aktivitesini hesaplar
Besinlerin kimyasal içeriklerini açıklar.
Besinlerin işlenmesi esnasında meydana gelen temel kimyasal reaksiyonları açıklar.
Besinlerdeki suyun ve su aktivitesinin önemini açıklar.