| Besinlerin yapısında bulunan karbonhidrat, protein, lipit, vitamin ve minarellerin fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özelliklerini açıklar. | 
                            
                                | Besinlerin raf ömrünü sınırlayan başlıca kimyasal reaksiyonları uygular. | 
                            
                                | Besinlerin kimyasal analizlerinde uygulanan temel laboratuvar tekniklerini uygular. | 
                            
                                | Besin analizlerinin sonuçlarını raporlar. | 
                            
                                | Analiz sonuçlarını öğrendiği bilgilerle ilişkilendirir. | 
                            
                                | Besin analizlerinde temel nitel/nicel becerileri kullanır. | 
                            
                                | Besinlerdeki suyun ve su aktivitesinin önemini açıklar. | 
                            
                                | Çözeltilerin konsantrasyonlarını hesaplar. | 
                            
                                | Besinlerdeki nem oranı ve kuru madde miktarlarını hesaplar. | 
                            
                                | Besinlerdeki su aktivitesini hesaplar. | 
                            
                                | Besinlerin işlenmesi esnasında meydana gelen temel kimyasal reaksiyonlara yanıt verir. |