TR EN

FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY201E FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES I 3 5 4 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama Besin Kimyasına Giriş Anlatım, Tartışma, Beyin Fırtınası
2 Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma Suyun Besinlerdeki Önemi, Yapısı ve Fonksiyonları Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
3 Literatür Tarama, Web Tabanlı Görsel İnceleme Karbonhidratların Kimyasal Yapısı Anlatım, Tartışma, Uygulama
4 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbonhidratların Sınıflandırılması ve Özellikler Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
5 Literatür Tarama, Web Tabanlı Görsel İnceleme Proteinlerin Kimyasal Yapısı Anlatım, Uygulama
6 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Proteinlerin Sınıflandırılması ve Özellikleri Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
7 Literatür Tarama, Web Tabanlı Görsel İnceleme Lipidlerin Kimyasal Yapısı, Ödevlerin Verilmesi Anlatım, Tartışma, Uygulama
8 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Lipidlerin Sınıflandırılması ve Özellikleri Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
9 Literatür Tarama, Web Tabanlı Görsel İnceleme Mineral Maddelerin Kimyasal Yapısı ve Fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Uygulama
10 - ARA SINAV -
11 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Mineral Maddelerin Özellikleri, Uygulama Sınavı Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
12 Web Tabanlı Görsel İnceleme, Grup Araştırması Vitaminlerin Kimyasal Yapısı ve Fonksiyonları Anlatım, Tartışma, Uygulama
13 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Vitaminlerin Özellikleri Anlatım, Gösterip Yaptırma, Uygulama
14 Literatür Tarama, Grup Araştırması Besin Kimyasında Kullanılan Deneysel Tayin Sistemleri I: Kalitatif yöntemler, Ödevlerin Değerlendirilmesi Anlatım, Tartışma
15 Bireysel Araştırma, Konu Tekrarı Besin Kimyasında Kullanılan Deneysel Tayin Sistemleri II: Kantitatif yöntemler Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -