BESİN MİKROBİYOLOJİSİ VE BESİN GÜVENLİĞİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BEY248 |
BESİN MİKROBİYOLOJİSİ VE BESİN GÜVENLİĞİ |
4 |
4 |
3 |
4 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Besin muhafaza yöntemlerinin temel ilkelerini tartışır. |
Besin güvenliğinin sağlanmasında gerekli temel ilkeleri uygular. |
Besin kaynaklı patojenleri açıklar. |
Mikroorganizmaların besinlere bulaşma yollarını açıklar. |
Besin güvenliği ile ilgili sistemleri açıklar. |
Besin mikrobiyolojisi temel analizlerini uygular. |