TR EN

GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS351 GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 5 3 3 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, sürdürülebilirlik kavramı, gıda üretim, tüketim ve kullanımına ilişkin tüm alanlar ile gastronomide sürdürülebilirlik yaklaşımlarının öğrenciler tarafından benimsenmedir.
İçerik: Bu dersin içeriğinde, sürdürülebilirlik, sorumlu üretim, tüketim ve kullanım, sürdürülebilirlik stratejileri ve gastronomide sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesi, gıda atıkları ve geri dönüşüm, karbon ayak izi, yeşil uygulamalar gibi konu başlıkları incelenecektir.