Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GMS351 | GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK | 5 | 3 | 3 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı, sürdürülebilirlik kavramı, gıda üretim, tüketim ve kullanımına ilişkin tüm alanlar ile gastronomide sürdürülebilirlik yaklaşımlarının öğrenciler tarafından benimsenmedir. |
İçerik: | Bu dersin içeriğinde, sürdürülebilirlik, sorumlu üretim, tüketim ve kullanım, sürdürülebilirlik stratejileri ve gastronomide sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesi, gıda atıkları ve geri dönüşüm, karbon ayak izi, yeşil uygulamalar gibi konu başlıkları incelenecektir. |