TR EN

GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS351 GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyişi, sürdürülebilirlik kavramına giriş, tarihçesi Anlatım, Tartışma
2 Literatür araştırması Sürdürülebilirliğin önemi Anlatım, Tartışma
3 Literatür araştırması Sürdürülebilirlik ilkeleri, sürdürülebilir kalkınmanın önemi ve kapsamı, gıda üretimi ve tüketiminde sürdürülebilirlik, Gastronominin sürdürülebilir kalkınmadaki rolü Anlatım, Tartışma
4 Literatür araştırması Sürdürülebilir gastronomi Anlatım, Tartışma
5 Literatür araştırması Yeşil uygulamalar Anlatım, Tartışma
6 Literatür araştırması Gıda atıkları ve geri dönüşüm, karbon ayak izi, su ayak izi Anlatım, Tartışma
7 Literatür araştırması Eko-Gastronomi Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Sürdürülebilir gıda hareketleri Anlatım, Tartışma
10 Literatür araştırması Sürdürülebilir gastronomi turizmi Anlatım, Tartışma
11 Literatür araştırması Türkiye’de sürdürülebilir gastronomi uygulamalarına örnekler Anlatım, Tartışma
12 Literatür araştırması Dünyadan sürdürülebilir gastronomi uygulamalarına örnekler Anlatım, Tartışma
13 Literatür araştırması Sürdürülebilirliğin uygulanışındaki engeller Anlatım, Tartışma
14 Literatür araştırması Sürdürülebilir gastronomiyle ilgili projeksiyonlar Anlatım, Tartışma
15 Literatür araştırması Sürdürülebilir gastronomiyle ilgili projeksiyonlar Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -