GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GMS351 |
GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Sürdürülebilirlik kavramı kapsamında başkalarıyla tartışır (Bloom 2-Evaluating). |
Sürdürülebilir gastronomi kavramını yorumlar ve diğer alanlardaki çalışmalarla ilişkilendirir (Bloom 3-Analyzing). |
İlgili alanda gerçekleştirilen örnekleri inceleyerek atıksız mutfak uygulamaları kapsamında menüler oluşturur (Bloom 4-Applying). |
Türkiye ve Dünya'daki uygulamaları karşılaştırır (Bloom 3-Analyzing). |