TR EN

GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS351 GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 5 3 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Sürdürülebilirlik kavramı kapsamında başkalarıyla tartışır (Bloom 2-Evaluating).
Sürdürülebilir gastronomi kavramını yorumlar ve diğer alanlardaki çalışmalarla ilişkilendirir (Bloom 3-Analyzing).
İlgili alanda gerçekleştirilen örnekleri inceleyerek atıksız mutfak uygulamaları kapsamında menüler oluşturur (Bloom 4-Applying).
Türkiye ve Dünya'daki uygulamaları karşılaştırır (Bloom 3-Analyzing).