Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GMS329 | MUTFAK AKIMLARI | 5 | 3 | 3 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı, öğrencilerin farklı mutfak akımlarını ve özelliklerini anlamasını ve mutfak açımlarının birbiriyle olan bağlantısını ve etkileşimini değerlendirmesini sağlamaktır. |
İçerik: | Bu dersin içeriğinde; akım/trend tanımı, akımların nasıl oluştuğu, Fransız mutfağında Nouvelle Cuisine akımı, yöresel mutfakların doğuşu, popüler catering, Fast Food, Akdeniz mutfağı, etnik gıda akımı, füzyon mutfağı, Slow Food- doğal gıda- sürdürülebilir mutfak anlayışı, yenilikçi mutfak- moleküler gastronomi, gastroturizm, Türkiye'deki mutfak akımları, yeni bir mutfak akımı tasarlama konuları işlenecektir. |