TR EN

MUTFAK AKIMLARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS329 MUTFAK AKIMLARI 5 3 3 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilerin farklı mutfak akımlarını ve özelliklerini anlamasını ve mutfak açımlarının birbiriyle olan bağlantısını ve etkileşimini değerlendirmesini sağlamaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde; akım/trend tanımı, akımların nasıl oluştuğu, Fransız mutfağında Nouvelle Cuisine akımı, yöresel mutfakların doğuşu, popüler catering, Fast Food, Akdeniz mutfağı, etnik gıda akımı, füzyon mutfağı, Slow Food- doğal gıda- sürdürülebilir mutfak anlayışı, yenilikçi mutfak- moleküler gastronomi, gastroturizm, Türkiye'deki mutfak akımları, yeni bir mutfak akımı tasarlama konuları işlenecektir.