| Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
|---|---|---|---|---|---|
| GST517 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ | 1 | 3 | 3 | 6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
|---|---|
| Amaç: | Bu dersin amacı; öğrencilere sürdürülebilirlik algısını öğretmek, sürdürülebilir gastronomi kavramını tanıtmak, bu kavram kapsamında ortaya konulan örnekleri inceleyerek öğrencileri bilinçlendirmektir. |
| İçerik: | Bu dersin içeriği; sürdürülebilirlik kavramı, bu kavramın günümüzdeki önemi ve kapsamı, sürdürülebilir turizm ve kalkınma, gıdaların geleceği ve gastronomik miras kavramı, sürdürülebilir mutfak ve uygulama adımları, sürdürülebilir menü örnekleri, kavram kapsamındaki etkinlikler ve Türkiye ile Dünya çapında gerçekleştirilen uygulamalardır. |