VERİ ANALİTİĞİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

YBS317 VERİ ANALİTİĞİ I 5 3 3 8

Amaç: Bu dersin amacı; öğrencileri veri toplamaya, tanımlamaya ve analiz etmeye ve işletme alanı ile ilgili kararlar almaları için ileri istatistiksel araçları kullanmaya hazırlamaktır. Ders kapsamında ağırlıklı olarak öngörüye dayalı veri madenciliği algoritmalarına yer verilecek ve R dili ile işletme uygulamaları yapılacaktır. Öğrencilere, sistematik yaklaşımla problem çözme ve proje geliştirme alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Veri Madenciliği/Makine Öğrenmesi algoritmalarını içeren bu ders de kümeleme, naïve bayes,logistic regresyon, karar ağaçları gibi öngörüye dayalı algoritmalar ele alınacaktır. Ayrıca, bu ders algoritma ile ilgili R paketlerinin kullanılmasına ilişkin uygulamaları ve proje çalışmalarını içermektedir.