Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GDP156 | TEMEL İŞLEMLER II | 2 | 2 | 2 | 6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: | Bu dersin içeriği; gıda sanayisinde, kurutma, evaporasyon, dondurma, soğutma, kristalizasyon, ektrüzyon, haşlama, pişirme, termizasyon, pastörizasyon, sterilizasyon, fermantasyon, soğukta ve dondurarak depolamak, meyve ve sebze işleme teknolojisi alanındaki temel teknolojik işlemeleri, muhafaza yöntemlerini, bu alanda kullanılan katkı maddeleri konusundaki temel bilgileri edindirmek ve yeni teknolojiler hakkında temel bilgi kazandırmaktır. |