TEMEL İŞLEMLER II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GDP156 |
TEMEL İŞLEMLER II |
2 |
2 |
2 |
6 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
- |
Gıdalarda meydana gelen bozulmalar ve muhafaza tekniklerine giriş |
Anlatım, Soru-Cevap |
2 |
Literatür araştırması |
Soğukta Muhafaza |
Anlatım, Soru-Cevap |
3 |
Literatür araştırması |
Dondurma |
Anlatım, Soru-Cevap |
4 |
Literatür araştırması |
Isıl İşlemler |
Anlatım, Soru-Cevap |
5 |
Literatür araştırması |
Isıl İşlemler |
Anlatım, Soru-Cevap |
6 |
Literatür araştırması |
Kurutma |
Anlatım, Soru-Cevap |
7 |
Literatür araştırması |
Kurutma |
Anlatım, Soru-Cevap |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Koruyucu Maddeler ile Muhafaza |
Anlatım, Soru-Cevap |
10 |
Literatür araştırması |
Fermentasyon |
Anlatım, Soru-Cevap |
11 |
Literatür araştırması |
Ambalajlar |
Anlatım, Soru-Cevap |
12 |
Literatür araştırması |
Modifiye atmosfer ambalajlama |
Anlatım, Soru-Cevap |
13 |
Literatür araştırması |
Yenilebilir ve Akıllı Ambalajlama |
Anlatım, Soru-Cevap |
14 |
Literatür araştırması |
Yeni Yöntemler |
Anlatım, Soru-Cevap |
15 |
Literatür araştırması |
Yeni Yöntemler |
Anlatım, Soru-Cevap |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |