Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
SKE160 | GENERAL INFLIGHT CATERING SERVICE PROCEDURES | 2 | 3 | 3 | 3 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Uçuş sırasında yolculara sunulan hizmetlerin toplamıdır. Gelişen teknik ve modernizasyonun yanı sıra günümüz şartlarına bağlı olarak, catering planlaması kapsamlı ve ayrıntılı bir aktivitedir. Yolcu önündeki yemek tepsisinin yolcunun önüne gelinceye kadar birçok aşama öğrenmesi amaçlanmaktadır. |
İçerik: | Dersimiz,İkram Tarihçesi ve Önemi,İkram Hizmetlerinin Yolculara Etkileri,Uçuş içi içecekler,İkramın Uçuştaki önemi,Catering Planlamasında Başlıca Faktörler,uçak tiplerine göre yemek servisi,Galley tanımı,Galley hazırlıkları,Galley Çeşitleri, Galley Ekipmanları ve Kontrolü,Standart Yemek Servis Çeşitleri, Yolcu Kalitesine Göre Servis Çeşitleri,Ekonomi Sınıfı Hizmet ve Business Class Hizmet,Yemek ısıtma prosedürleri,Uçakta servis edilen içecekler konularını içermektedir. |