TR EN

EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP156 EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I 2 4 2 4

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Öğrencilere ekmek yapımının temel prensiplerini öğretmek, fırıncılıkla ilgili teknik bilgi ve becerileri kazandırmaktır. İçeriği ise ekmek üretiminin tüm aşamalarını kapsayacak şekilde yapılandırılmıştır.
İçerik: Hamurun hazırlanması, malzeme oranları (un, su, tuz, maya, vb.). Hamur yoğurma teknikleri ve mayalama süreçleri Fırın ısısı, pişirme süreleri ve ekmeklerin kontrolü hakkında bilgi sahibi olur.