TR EN

EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP156 EKMEK YAPIMI VE FIRINCILIK I 2 4 2 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Ekmek hamurunun hazırlanma aşamalarını öğrenmek (yoğurma, dinlendirme, şekil verme vb.).
Mayalanma sürecinin nasıl yönetileceğini ve bu sürecin ekmek kalitesi üzerindeki etkilerini anlamak.
Ekmek fırınlarında ısı ve nem kontrolünü sağlamak.
Ekmek yapımında hijyen kurallarına uymak, iş güvenliği önlemlerini almak.
Fırınlar, mikserler, hamur yoğurma makineleri ve diğer fırıncılık ekipmanlarının doğru kullanımını öğrenmek.