TR EN

YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP252 YARATICI PASTA VE TATLI UYGULAMALARI 4 4 2 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Öğrenciler, geleneksel tatlı ve pasta tariflerinden çıkarak özgün ve yaratıcı tasarımlar oluşturma yeteneği kazanır
Öğrenciler, farklı süsleme ve dekorasyon tekniklerini (şeker hamuru, çikolata, meyve süslemeleri vb.) etkin bir şekilde kullanabilme yeteneğine sahip olurlar.
Görsel estetik anlayışını geliştirerek, tatlı ve pastaları görsel olarak çekici hale getirme becerisi edinirler.
Özel etkinlikler için (düğün, doğum günü, kutlamalar vb.) kişiselleştirilmiş pasta ve tatlılar tasarlayarak yaratıcı çözümler sunarlar.