TR EN

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP159 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I 1 4 2 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu derstin amacı; hiyerarşik yapıya göre mutfak çalışanların iş tanımlarını yapma, uluslarası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmaktır.
İçerik: Bu dersin içeriğinde;Mutfağın hiyerarşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları, uluslararası doğrama yöntemleri, lezzet verici karışımlar, stoklar, temel soslar, temel çorbalar, yumurtalar, süt ve süt ürünleri, büyük baş küçük baş ve kümes hayvanları, deniz ürünleri, temel pişirme yöntemleri, besin grupları çeşitleri ve özellikleri konuları işlenecektir.